Airco split unit 

Als je op zoek bent naar een goede airco in een gebouw met meerdere ruimtes, dan is de airco split unit de oplossing voor jou. Met een split airco kun je bijvoorbeeld in een woonhuis gemakkelijk alle ruimtes voorzien van airconditioning.

Wat is een split unit airco?

Een airco met een split unit bestaat uit een binnen- en buitenunit die met elkaar zijn verbonden door middel van leidingen. De buitenunit wordt meestal geplaatst op een dak, balkon of aan de buitenmuur van het gebouw, terwijl de binnenunit in de te koelen ruimte wordt geïnstalleerd. Een split unit airco kan efficiënt en effectief een enkele ruimte koelen en wordt daarom vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers, kantoren en andere kleine tot middelgrote ruimtes.

Voordelen multi split airco

Een belangrijk voordeel van een multi split airco is dat het een gescheiden systeem is, waarbij de compressor en condensor buiten worden geplaatst en de verdamper binnen. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de airconditioner wordt verminderd en de binnenruimte minder wordt belast met de hitte van het koelproces.

Daarnaast biedt een split unit airco vaak meer flexibiliteit en controle over de temperatuur en luchtstroom in de ruimte waarin deze is geïnstalleerd. Door het gebruik van slimme bedieningsopties en meerdere airco-units kan de temperatuur in verschillende kamers individueel worden geregeld, waardoor een comfortabelere omgeving wordt gecreëerd en energie wordt bespaard.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een split unit airco? Neem dan eens contact op met onze specialisten. Samen met jou kijken we naar de beste mogelijkheden.

Scroll naar boven