FAQ Airkoning

Heb je vragen over onze diensten of producten? Neem dan een kijkje op de FAQ Airkoning pagina. Hieronder hebben we de meeste gestelde vragen al op een rijtje gezet en beantwoord. 

Een single split airconditioning systeem is een airco installatie die bestaat uit één binnen unit aangesloten middels leidingwerk op één single split buitenunit. Deze systemen zijn geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte.

Een multi split airconditioning systeem is een airco installatie die bestaat uit meerdere binnen units aangesloten middels leidingwerk op eén multi split buiten unit.

Deze systemen zijn geschikt voor het koelen of verwarmen van meerdere ruimten die elk afzonderlijk zijn aan of uit te zetten en in temperatuur te regelen.

Een airco installatie is een lucht/lucht warmtepomp systeem. In koelbedrijf werkt een airco systeem als volgt; De binnen unit creëert luchtcirculatie in de ruimte waarbij de lucht uit de ruimte door de binnen unit wordt aangezogen. In de binnen unit wordt warmte en vocht uit de lucht onttrokken, hierdoor koelt de ruimte af tot hij de ingestelde temperatuur heeft behaalt. De warmte wordt middels het gas in het koeltechnisch leidingwerk naar de buiten unit gebracht alwaar de warmte aan de buitenlucht wordt afgegeven. Het vocht wordt opgevangen in de lekbak van de binnen unit en wordt via de aangebrachte condenswater afvoer naar buiten afgevoerd.

In verwarmingsbedrijf werkt een airco systeem als volgt; De buiten unit creëert luchtcirculatie in de buitenlucht waarbij de warmte uit de buitenlucht wordt onttrokken. Deze warmte wordt middels het gas in het koeltechnisch leidingwerk naar de binnen unit gebracht alwaar de warmte via de luchtcirculatie van de binnen unit aan de lucht binnen wordt afgegeven, hierdoor warmt de ruimte op tot hij de ingestelde temperatuur heeft behaald. Het vocht uit de buitenlucht wordt bij de buitenunit afgevoerd.

De capaciteit van een airco installatie kunt u eenvoudig berekenen met de volgende vuistregels:

Stap 1: opmeten van de ruimte

Bepaal de inhoud van de ruimte waar de airco wordt gemonteerd in kubieke meters, u berekend de inhoud als volgt; Lengte x Breedte x Hoogte (van de ruimte)= inhoud Als voorbeeld; een ruimte met een lengte van 5 meter, een breedte van 4 meter en een hoogte van 3 meter, de inhoud is dan: 5 x 4 x 3 = 60 kubieke meter (60 m3)

Stap 2: bepalen van de reken factor

Bepaal de reken factor van de ruimte via onderstaande omschrijvingen Factor 30 Goed geïsoleerde ruimte, weinig ramen, geen plat of schuin dak, geen of weinig elektronische apparatuur die warmte afgeeft? gebruik dan als reken factor 30 Factor 40 Minder goed geïsoleerde ruimte, veel glasoppervlak, geen plat of schuin dak en/of veel elektronische apparatuur? Gebruik dan als reken factor 40

Heeft de ruimte een hoge warmtelast. Bijvoorbeeld een plat of schuin dak, slecht geïsoleerd, veel personen aanwezig en/of veel elektronische apparatuur opgesteld? Gebruik dan als reken factor 50 Bij twijfel raden wij aan om de rekenen met factor 45

Is er nog onduidelijkheid over het bepalen van de juiste reken factor? contact op met onze verkoop afdeling via 072-743 99 58 onze adviseurs zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste selectie.

Stap 3: Capaciteit airco berekenen

Vermenigvuldig nu de inhoud van de ruimte (stap 1) met de reken factor (stap 2) Bijvoorbeeld: De slaapkamer heeft een inhoud van 60 m3. De slaapkamer is goed geïsoleerd en bevind zich op de 1e verdieping, er is geen plat of schuin dak door de boven gelegen zolderverdieping, De slaapkamer heeft wel een grote ruit op het zuiden. Stap 1: 5 x 4 x 3 = 60m3 Stap 2: De reken factor wordt 40 Stap 3: 60 x 40 = 2400 Watt Om deze ruimte goed te kunnen koelen onder alle omstandigheden heeft u een airconditioning installatie nodig met een koelvermogen van 2400 Watt of 2,4 kW

Vindt u het toch lastig om het juiste koelvermogen voor uw airco systeem te bepalen? Neem dan contact op met onze verkoop afdeling via +31(0) 40 202 7934 onze adviseurs zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste selectie.

Net als vele andere producten gaat de ontwikkeling van airco systemen volop door. Waar vroeger airco systemen slechts 2 standen hadden namelijk aan of uit zijn tegenwoordig alle systemen voorzien van inverter techniek. Dit wil zeggen dat de frequentie geregelde compressor in het systeem modulerend van 0 tot 100% het gevraagde vermogen kan leveren waarbij het energieverbruik drastisch is verlaagd t.o.v. de oudere systemen. Het stroomverbruik van de huidige airco installaties t.o.v. het comfort is daardoor te verwaarlozen.

Net als bij de ontwikkeling van het energieverbruik is ook de geluidsproductie van zowel de binnen- als de buitenunits aan research & development onderhevig geweest. Alle op splitaircoshop.nl aangeboden A-merk airconditioning systemen hebben een fluisterstille stand en zijn nauwelijks hoorbaar. Dit maakt ze ideaal voor toepassing in slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Het elektrisch vermogen is het vermogen dat het systeem daadwerkelijk verbruikt aan elektriciteit en ligt beduidend lager als het koel- of verwarmingsvermogen. Het koel- of verwarmingsvermogen is het vermogen wat door het systeem wordt afgegeven aan de lucht om de ruimte af te koelen of op te warmen.

De reden voor het uitsluitend aanbieden van single split systemen via airkoning.nl komt voort uit de ervaring die wij reeds hebben opgedaan met het online aanbieden van zowel single split als multi split airconditioning installaties. Gebleken is dat het voor bezoekers eenvoudig is om een single airco split systeem te selecteren en bestellen voor één ruimte maar bij meerdere ruimten werd het vaak als lastig ervaren. Aangezien een multi split airco installatie veelal maatwerk betreft, verzoeken wij u om hiervoor contact op te nemen met onze verkoop afdeling via +31(0) 40 202 7934 zodat wij u hierin kunnen adviseren en een offerte op maat kunnen aanbieden.

Om kort en krachtig te zijn, nee!, Airkoning.nl is een onderdeel van Klimaat Service beheer BV uit Eindhoven. Wij hebben reeds jarenlange ervaring in het monteren van airconditioning systemen van slaapkamers tot grote hotels en kantoorgebouwen. Hierdoor weten wij exact met welke fabrikanten wij goede ervaringen hebben met betrekking tot kwaliteit, geluidsniveaus, fabrieksgaranties en service. Klimaat Service Beheer BV werkt uitsluitend met A-merk apparatuur van topkwaliteit en vandaar dat wij kiezen voor de merken Daikin, Mitsubishi Electric en LG.

Uiteraard kunt u bij ons moederbedrijf Klimaat Service Beheer B.V. terecht voor alle soorten airconditioning, warmtepomp of ventilatie systemen. Zo zijn er o.a. de volgende modellen en systemen verkrijgbaar:

” Cassettemodel airco systemen voor inbouw in het systeem plafond ” Kanaalmodel airco systemen voor inbouw boven het plafond of in de wand ” Vloermodel airco systemen voor montage laag boven de vloer (als radiator) ” Multi split airco systemen ” Staande vloermodel airco systemen voor grote ruimten ” Plafond onderbouw airco systemen ” Close control airco systemen voor datacenter of server ruimte ” VRF- of VRV airconditioning installaties voor middelgrote tot grote gebouwen ” Luchtbehandelingkasten met DX batterij voor koelen of verwarmen ” Luchtgordijnen voor entree winkel of gebouw ” Ventilatiesystemen met warmteterugwinning voor scholen of gebouwen ” Bevochtigers voor woning, winkel of kantoor ” Ontvochtigers voor woning winkel of kantoor ” Lucht/Lucht warmtepomp installaties ” Lucht/Water warmtepomp installaties ” Water/Water warmtepomp installaties ” Water/Brine warmtepomp installaties ” Warmtepompen met open bron of gesloten bron ” Warmtepompen met gesloten bodemcollector ” Warmtepompen met PVT collector

Aangezien bovenstaande veelal maatwerk betreft verzoeken wij u vriendelijk voor bovenstaande installaties contact op te nemen met onze verkoopafdeling via +31(0) 40 202 7934 onze adviseurs zijn u graag van dienst!

Neem contact op met onze adviseurs via +31(0) 40 202 7934 ze zijn u graag van dienst bij het beantwoorden van al uw vragen binnen ons vakgebied.

Scroll naar boven