4 redenen waarom een airco met luchtontvochtiger essentieel is voor uw gezondheid

4 redenen waarom een airco met luchtontvochtiger essentieel is voor uw gezondheid

Als we het ergens over eens kunnen worden is het wel dat een airco de warmte en hoge luchtvochtigheid in de zomer weer draaglijk kunnen maken.  Of je zelf al een airco bezit of niet, we kennen allemaal het gevoel van comfort als je op een hete zomerdag een ruimte met binnenstapt met klimaatbeheersing.  Toch zien veel mensen een airco nog steeds als luxe product, en wanneer zij de bestedingsruimte niet hebben dus geen airco kopen.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”left” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][/imageframe]

Toch is het hebben van klimaatbeheersing ook een erg goede zaak voor je gezondheid. Een van deze gezondheidsredenen is namelijk: luchtvochtigheid. Een airco kopen met luchtontvochtiger is nu wel een hele goede keuze, en wel hierom

4 redenen waarom u met een airco met luchtontvochtiger uw huis gezonder maakt.

 

  1. Een hoge luchtvochtigheid kan uw woning beschadigen.

Schilderijen, instrumenten, meubels en kozijnen zijn erg gevoelig voor de schimmels die een hoge luchtvochtigheid kan veroorzaken.  Sommige schimmels komen zelfs alleen voor in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

 

  1. Minder ongedierte en bacteriën bij een lage luchtvochtigheid.

Volgens studies kan huismijt zeer effectief bestreden worden door de luchtvochtigheid maar met 50% te verminderen. Daarbij zorgt een hoge luchtvochtigheid er voor dat insecten er dol op zijn. Laat ik het zo vertellen; door in de zomer de luchvochtigheid te laten stijgen, zorg je voor een voedingsbron voor de ongedierte, insecten en zelfs kleine dieren uit de buurt. Vooral als uw buren wel air conditioning hebben kan uw probleem aanzienlijk groot worden.

 

  1. Zonder airco met ontvochtiger kan uw woning letterlijk giftiger worden !

Het klinkt misschien als bangmakerij, maar het is waar. Gevaarlijke chemicaliën, zoals formaldehyde sijpelen uit vele objecten in uw woning. Banken, lampen, verf, het metaal in uw fornuis, en vele andere zaken zitten boordevol met deze en andere giftige chemicalien. Gelukkig zorgt een airco er voor dat u niet alleen een lagere luchtvochtigheid heeft en deze stoffen niet meer in de lucht terecht komen, maar ook dat uw lucht gefilterd wordt.

 

  1. Een hoge luchtvochtigheid kan ongelukkig maken !

Dat brengt ons eigenlijk tot de grootste reden waarom u een airco zou moeten kopen;  u wordt er gelukkiger van. Naast het voor de hand liggende comfort en rust,  is er ook een correlatie met humeur. In 1975 heeft de neurowetenschapper Michael Persinger hier onderzoek naar gedaan.

Waar het op neer komt. Een hoge luchtvochtigheid is zachts gezegd nergens goed voor. Een air conditioner zorgt er voor dat u de hitte de baas bent in de zomer, zoals u dat in de winter ook bent tegen de kou. En het hoeft echt geen honderden tot duizenden euro’s te kosten om de belangrijkste ruimtes in uw huis te voorzien van klimaatbeheersing. Een mobiele airco kopen is zeer voordelig, en u kunt deze uiteraard tegen bedtijd naar de slaapkamer verhuizen, of overdag naar uw kantoor aan huis.

Bekijk via deze link onze voordeligste mobiele airco ‘s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *